Pupusas

… czyli kolejny sposób na tortillę, tym razem rodem z Salwadoru. Aby wykonać pupusę, masę do tortilli ugniatamy w kulkę i wypychamy nadzieniem z sera (białego lub żółtego), zmiksowaną czerwoną fasolą, przyprawami i ziołami. Kulkę zamykamy, rozpłaszczamy (w ten sposób, aby nadzienie zostało na swoim miejscu) i smażymy z obu stron [czytaj dalej]

Zobacz post Pupusas na blogu autora
Udostępnij

O autorze

Mam 29 lat i problemy z usiedzeniem na dupie. Skończyłam arabistykę w Hiszpanii i stosunki międzynarodowe w Austrii, po czym mieszkałam jeszcze w Maroku, w Belgii, w Austrii, w Polsce, w Indiach oraz w Egipcie. Podróżuję zasadniczo bezustannie i bez wyraźnego celu, poza takim, żeby po prostu być gdzie indziej. Właśnie jadę z Meksyku jak najdalej na południe w towarzystwie plecaka, namiotu i laptopa.