Pastel de Nata, czyli obłędnie pyszna portugalska tartaletka

Małe, kształtne, urocze. Lekko przypalona delikatna skorupka skrywa pod sobą przepyszny słodki krem jajeczny, hojnie wypełniający spód z ciasta francuskiego. Mimo sporej ilości cukru, smak tartaletek przypada do gustu niemal każdemu a pobyt w Portugalii zwykle nie może obyć się bez skosztowania co najmniej jednej dziennie. Po kilku tygo

Zobacz post Pastel de Nata, czyli obłędnie pyszna portugalska tartaletka na blogu autora
Udostępnij

O autorze

Z wykształcenia dziennikarka i kulturoznawczyni, z zamiłowania podróżniczka i blogerka. Beznadziejnie zakochana w Turcji. :) Na co dzień związana z branżą muzyczną oraz PR. Autorka książki "Çanakkale i północno-zachodnia Turcja. Przewodnik Globtrotera". [kontakt: agnieszkka.wawrzyniak@gmail.com]. :)