Kuchnia Ameryki Środkowej

Kulinaria dla wielu stanowią najważniejszy element podróży. Smaki, zapachy, tajemne przepisy, aromaty, przyprawy, dania jedzone w maleńkich restauracjach z dala od przedeptanych szlaków, w zaciszu tradycyjnego domu, w miejscowej jadłodajni czy w eleganckiej restauracji szytej na miarę każdego turysty to podstawa.

Zobacz post Kuchnia Ameryki Środkowej na blogu autora
Udostępnij

O autorze

Kobieta podróżująca (przeważnie) solo. Od czasu kiedy rzuciła pracę w korporacji pracuje jako freelancer. Odwiedziła 34 kraje na 5 kontynentach. Na B*Anita Blog pisze nie tylko o miejscach, ale również o spotkanych ludziach. Stara się udzielić subiektywnych rad dotyczących opisywanych krajów. Przeczytasz o podróżach autostopem po Europie, festiwalu rockowym w Japonii, podróży samochodem po USA, włóczędze po Meksyku, Gwatemali, Salwadorze, Hondurasie, Nikaragui, Panamie i Kostaryce.